In gesprek met Peter van de Pas

In deze editie, Peter van de Pas, Software Developer bij INNAX.

Vacature In gesprek met Peter van de Pas | INNAX

‘Een belangrijke voorwaarde was een leuke sfeer’
Ik ben jarenlang zelfstandig softwareontwikkelaar geweest. Samen met mijn vrouw had ik een communicatiebureau gespecialiseerd in duurzaamheid. Na het overlijden van mijn vrouw heb ik besloten ons bedrijf niet voort te zetten. Ik wilde weer deel uit maken van een team. Ik heb een recruiter opdracht gegeven om voor mij een bedrijf te zoeken. Hierbij heb ik hem een aantal voorwaarden meegegeven. Het moest een bedrijf zijn zonder sterke hiërarchie en een leuke sfeer hebben. Eén van de bedrijven was INNAX. Ik heb voor INNAX gekozen om de sfeer, dat was voor mij doorslaggevend. Ik ben ook erg blij om weer bij een duurzaam bedrijf terecht te komen.

Wat is je rol binnen INNAX?
Ik ben softwareontwikkelaar. Er is een behoefte vanuit de business en wij vertalen dat naar software. Momenteel hou ik me voornamelijk bezig met interne software, bij het team Meten. Het meetbedrijf moet voldoen aan wettelijke verplichtingen. Als meetverantwoordelijke moeten wij zorgen dat de berichtenstroom naar de landelijke netbeheerder op orde is. We zijn nu bezig met een complete revisie van de berichtenstroom van INNAX. Hiervoor hebben we een nieuwe manier van communiceren opgezet, deze is radicaal anders dan voorheen. Dat is een behoorlijke kluif, omdat alles zo anders is. We hebben te maken met nieuwe protocollen, andere communicatietaal en dergelijke. Ik hou me bezig met het technische gedeelte, de software bouwen. Dit doe ik samen met andere softwareontwikkelaars.

Scrum methode
De Scrum methode is een raamwerk voor het ontwikkelen, leveren en onderhouden van producten voor een complexe softwareontwikkeling. Elke drie weken stellen we een sprintdoel. We formuleren wat we willen bereiken, onze ‘stepping stones’. Na elke drie weken laten we binnen het team zien wat we bereikt hebben. Het mooie is dat we resultaten ook echt met elkaar vieren. Zo werken we samen toe naar het uiteindelijke eindproduct.

Gezellig!
Is het woord waar ik aan denk bij INNAX. Het is vooral ook echt heel gezellig. Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk.

Persoonlijke ontwikkeling
Ik werk nog niet zo lang bij INNAX en ik ben mijn rol nog aan het ontdekken. Dat is zich nu behoorlijk aan het ontwikkelen. Hierbij word ik gestimuleerd om dingen goed te doen zonder wrijving. Ik wil mijn werkzaamheden breder trekken van websites maken naar allround ontwikkelaar. Bij INNAX krijg ik de ruimte om dat te ontwikkelen.

Nieuwe manier van werken voor een softwareontwikkelaar
Bij INNAX krijg je de kans om je expertise op een goede manier toe te passen. Op een hele fijne en collegiale manier. We zijn binnen IT een redelijk nieuwe weg ingeslagen. Dus als je vastzit in de oude methodiek is het werken bij INNAX een mooie mogelijkheid om op een hele nieuwe manier te werken.

 

Collega van Peter worden?

Bekijk onze vacatures