In gesprek met Richard Oomen

In deze editie, Richard Oomen, Senior adviseur bij INNAX Woningen.

Vacature In gesprek met Richard Oomen | INNAX

‘INNAX bovenaan mijn lijstje’
Het vorige bedrijf waar ik werkte is overgenomen door INNAX. Voordat de overname bekend werd, had ik INNAX al bovenaan mijn lijstje staan. Vooral omdat er al oud-collega’s werkzaam waren die het erg naar hun zin hebben bij INNAX. De afgelopen jaren is INNAX ook best gegroeid en nog interessanter geworden. Daarnaast hadden we veelal dezelfde klanten en letterlijk hetzelfde werk. Dus het was een hele natuurlijke overgang.

Waaruit bestaan jouw werkzaamheden?
Mijn werk is erg gevarieerd, en dat zoek ik ook in een functie. Mijn werkzaamheden bestaan deels uit onderzoekswerk en methodiekontwikkeling voor bijvoorbeeld de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). En deels uit het analyseren van de voorraden van woningcorporaties. Samen met woningcorporaties kijken we vervolgens wat ze kunnen bereiken op duurzaamheidsvlak. Daarnaast doe ik af en toe een woningopname (veldwerk). De woningopnames zijn beperkt, maar wel belangrijk als je gaat nadenken over een inspectieprotocol of nieuwe rekenmethode. Het meeste werk wat ik doe is heel abstract, dus ook goed om af en toe in een woning te komen en de bewoners te ontmoeten.

‘Het liefst met de inhoud bezig’
Ik ben het liefst met de inhoud bezig. Onderzoekswerk is heel nuttig. Eén of twee jaar voor een methodiekwijziging weet je al wat er staat te gebeuren. Zo hadden we vooraf al inzicht in bijvoorbeeld de regelgeving rondom de NTA8800. Onderzoekswerk is vaak een eenmalig iets, dat maakt het werk voor mij afwisselend.

Duidelijke missie
Ik vind het belangrijk om bij een organisatie te werken met een duidelijke missie. Het voelt voor mij als vanzelfsprekend. Ik zal niet gauw bij een grote oliemaatschappij gaan werken. Dat past niet bij mij.

Waar krijg je de meeste energie van?
Van het onderzoekswerk. Blijkt hetgeen ik heb onderzocht te kloppen of juist niet. Ik wil graag iets nieuws leren, terugzien en kijken of het klopt (of niet).

Waarom INNAX?
Er is veel keuze uit bedrijven waar je kunt werken. Maar bij INNAX krijg je veel vrijheid om dingen te ondernemen. Verder zijn we breed georiënteerd en hebben we verschillende expertises in huis. Hierdoor kunnen we goede geïntegreerde diensten leveren. Waarbij we de ambitie hebben het om breder en solide op te pakken. Wat dat betreft zijn we nog steeds in ‘groei’.

In welke kernwaarde van INNAX herken jij je het meest?
Eigenlijk in alle drie de kernwaarden van INNAX. Maar ik denk dat innovatief er voor mij persoonlijk het meeste uitspringt. Ik vind het niet leuk om constant hetzelfde te doen, en ik hou me graag bezig met de laatste ontwikkelingen.

 

Collega van Richard worden?

Bekijk onze vacatures