In gesprek met Rudi Vis

In deze editie, Rudi Vis, Senior projectleider bij INNAX.


‘Dit is mijn tweede periode bij INNAX’
Ik ben weer terug bij INNAX. Ik heb tussentijds ergens anders gewerkt, maar was daar al snel weer uitgekeken. Ik heb altijd goed contact gehouden met collega’s. Om weer terug te komen bij INNAX was snel voor elkaar. Hier zit ik echt op mijn plek.

Wie zijn je opdrachtgevers en welke vragen krijg je?
Mijn opdrachtgevers zijn bijvoorbeeld scholen, architecten en ziekenhuizen. Ik krijg regelmatig nieuwe vragen (opdrachten), maar werk ook al twee jaar lang voor een ziekenhuis. In dat ziekenhuis werk ik drie dagen per week. Ik doe werkzaamheden voor het hele ziekenhuis, maar krijg ook steeds meer opdrachten rechtstreeks vanuit een afdeling, zoals de bekkenbodempoli of de pijnbestrijdingspoli. Mijn werkzaamheden zijn divers, zoals NEN 3140 inspecties of het testen van aardlekschakelaars. Daar is veel overleg voor nodig, want er liggen natuurlijk patiënten en er vinden behandelingen plaats. Dus je kan niet zomaar een schakelaar uitzetten, daar zit een hele nauwkeurige planning achter. Verder bekijk ik door middel van thermografie eventuele koudebruggen en door het thermisch in beeld te brengen kunnen we overbelasting tegengaan en een isolatieaanpak maken. Verder draag ik zorg voor de verdeelkasten, ventilatiesystemen, vormgeven van de uitbereiding koelvermogen, enzovoorts. Kortom, allerlei werkzaamheden die te maken hebben met energiebesparende maatregelen.

‘Er ontstaan ook nieuwe contacten uit lopende projecten’
Via het ziekenhuis ben ik in contact gekomen met hun architect. Met deze architect is nu ook een samenwerking ontstaan. Zo heb ik in opdracht van die architect voor een andere organisatie het bestek mogen maken. Via via ontmoet je nieuwe mensen en ontstaan nieuwe samenwerkingen. Als ik contact met iemand heb dan probeer ik dat contact goed te onderhouden.

‘Werken bij INNAX is heel veelzijdig’
Het leukste aan mijn werk vind ik dat het zo veelzijdig is. Van voorlopig ontwerp tot en met bestek, zowel E (elektrotechniek) als W (installatietechniek). Ik ben veel met techniek bezig, dat is ook mijn passie. Ik werk heel zelfstandig, maar ook samen met collega’s. Binnen INNAX krijg je de vrijheid. INNAX is echt een uniek bedrijf, dat heeft ook te maken met de verantwoordelijkheid die je neemt en laat zien. We staan dicht bij de opdrachtgever, waardoor je ook de kans krijgt om echt te verduurzamen. Wij geven advies en dat wordt opgepakt.

Wat heb jij met duurzaamheid?
Jaren geleden waren we nog echt met het traditionele ontwerpen bezig, dat was voor mij niet de trigger. Maar qua wet- en regelgeving is er veel veranderd, de vraag van de opdrachtgever is anders en we zijn ons steeds bewuster geworden. Zo ook privé. Momenteel ben ik in mijn eigen woning een zonneboiler aan het installeren. Leuk om vanuit je eigen ervaring te spreken. Het werkt ook aanstekelijk.

Wat wil je zeggen aan personen die op zoek zijn naar een baan en twijfelen?
Bedrijven kloppen nu rechtstreeks bij je aan met de meest mooie voorstellen. INNAX heeft veel pluspunten, die wellicht niet direct zichtbaar zijn. Mijn tip is om een dag of een week mee te draaien. Dan proef je de sfeer en waarschijnlijk wil je dan niet meer weg.

 

Collega van Rudi worden?

Bekijk onze vacatures