In gesprek met Wouter Bakker

In deze editie, Wouter Bakker, Projectleider bij INNAX Woningen.

Vacature In gesprek met Wouter Bakker | INNAX

‘De weken vliegen hier voorbij’
In 2015 heb ik mijn Energie Prestatie Advies (EPA) papieren voor woningen gehaald. Ik deed hier toen nog niets mee en had mijn CV geplaatst op een vacaturesite. Toen kwam opleidings- en detacheringsbureau Onze Joost met de vraag of ik nog op zoek was naar werk. Er volgde een gesprek en ik kreeg de mogelijkheid om het software gedeelte van mijn EPA papieren te halen. Ik kom zelf uit het noorden en ik was helemaal nieuw in deze sector, maar ik dacht we gaan het toch proberen. Inmiddels zijn we vier jaar verder, de weken vliegen voorbij.

‘De kennis in dit bedrijf is echt krachtig’
Alles in deze sector was nieuw voor mij. Samen met een andere collega ben ik bij INNAX binnengekomen. Die collega had veel kennis en ervaring, daar ben ik mee opgetrokken. Iedereen binnen INNAX staat je bij en geeft je advies. Dat spreekt me nog steeds erg aan. De huidige markt vraagt steeds meer, er is veel kennis en daar is dit bedrijf meester in. De kennis die in deze organisatie zit is echt krachtig.

Doorgroeien in de rol van projectleider
Momenteel doe ik veel inspectiewerk van woningen. Gegevens die ik verzamel om energielabels op te stellen voor verhuur of verkoop. Alle verzamelde data verwerk ik in de energieprestatiesoftware en hiermee maken we de grote hoeveelheid data inzichtelijk. Het organiseren van een project vind ik het allerleukste van mijn werk! Je krijgt een aantal woningen om te inspecteren en je pakt zelf het hele proces op: de overleggen, het maken van een planning en de uitvoering. Je krijgt de vrijheid om je eigen agenda in te vullen. Mijn ambitie is om binnen vijf jaar projectleider te worden, dat is inmiddels gelukt! Ik krijg de kans om door te groeien en daar ben ik ontzettend trots op.

Bewustwording bewoners
Ik kan goed met mensen overweg. In mijn werk kom ik regelmatig bij bewoners thuis. Bewoners vinden energiebesparing vaak onzin. Ze hebben meestal ook geen idee, wat het leuk maakt om de bewoner te informeren. Het is mooi om een stukje bewustzijn mee te geven. Dat vind ik interessant.

INNAX als werkgever?
Wat mij bij INNAX heel erg aanspreekt is dat je je eigen agenda kan beheren. Je draait je uren, maar je bent heel vrij in je werkweek. De ene dag op kantoor, dan weer onderweg, contact met de klant of met bewoners. Daarnaast krijg je het vertrouwen om te groeien. Dat doet INNAX heel erg goed. Als je laat zien wat je waard bent en wat je graag wilt dan is het pad open. Je bent zelf de sleutel om het te onderhouden en de volgende stap te maken.

Wat had je voor INNAX met duurzaamheid?
Ik was nooit heel bewust bezig met duurzaamheid. Ik woon zelf op het platteland en in mijn omgeving staan veel monumenten, dat is een hele klus. Ik sta op het punt om mijn eigen woning te verduurzamen. Verder maak ik mensen nu ook zelf bewust van de mogelijkheden.

INNAX in een paar woorden?
Je moet het van binnen voelen, je voelt je ergens prettig of niet. INNAX is een platte organisatie en geeft je het vertrouwen om te groeien. De basis creëer jezelf.

 

Collega van Wouter worden?

Bekijk onze vacatures