In gesprek met Ed Sabel

In deze editie, Ed Sabel, Asset Manager bij INNAX Meten.

Vacature In gesprek met Ed Sabel | INNAX

Meegeholpen met de opbouw van het meetbedrijf
Ik heb al een heel verleden met INNAX. In 2001, net voor de liberalisering van de energiemarkt in 2002, heb ik geholpen met het opbouwen van een nieuw meetbedrijf. Dit bedrijf (InfraXS) is later (2003) overgenomen door Cycle systems, destijds onderdeel INNAX. In 2009 ben ik vertrokken bij Cycle Systems. We hebben altijd goed contact gehouden en in 2018 ben ik weer in dienst gekomen bij INNAX. Veel collega’s kende ik nog. Ik kwam terug in een warm bad en rolde zo de projecten weer in.

Wat doe je als Asset Manager?
Ik ben verantwoordelijk voor alle apparatuur die in het veld hangt, dus alle meters en hardware. Daarnaast onderzoek ik welke apparatuur het beste werkt in de praktijk. Ik bekijk nieuwe innovaties en ontwikkelingen. Zo ga ik altijd op zoek naar het beste product voor de klant. Verder zijn bijvoorbeeld de eerste meters die in 2001 zijn opgehangen inmiddels veelal verouderd. Ik maak plannen hoe we deze meters het beste kunnen saneren. Ik bekijk welke producten nog werken of vervangen moeten worden. Daarnaast ben ik vraagbaak voor technische kennis en voor specials (ontwikkeling).

Waar hangen de meters van INNAX?
Bij diverse grootverbruikers. Variërend van (kleinere) supermarkten, landelijke netbeheerders tot en met de grotere windparken (ook op zee).

Wat doe je dan met de ontvangen meetdata?
Ik zorg ervoor dat de meters de meetdata aanleveren. Met de meetdata zelf doe ik weinig. Als het allemaal goed geïnstalleerd is en werkt dan gaat het naar de afdeling data. Die halen alles binnen en bewaken dat de data binnenkomt. Wij verzamelen de data, deze data wordt gebruikt voor afrekening van de klant richting afnemer. Op het moment dat het fout gaat, dan volgt er een storing en pak ik het weer op.

Innovatief? Ook een kernwaarde van INNAX
Er komen regelmatig nieuwe technieken op de markt. Hier ga ik me dan in verdiepen. Dan kijk ik of iets bij ons past. Als de techniek een interessante optie is bespreek ik dit binnen mijn team. Zo hebben we onlangs nog een paar honderd vernieuwde meters geplaatst op locatie. In dit geval om data te gebruiken op lokaal niveau. Elke seconde wordt met een PLC  via het Modbus protocol gepraat op locatie, zodat we precies zien wat er gebeurd op hun net. Maar ook om bijvoorbeeld windmolens af en aan te schakelen of om energie op te slaan in accu’s. Van onderzoek naar realisatie dat is heel leuk.

Goed op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen
We hebben nauwe contacten met de grootste netwerkbedrijven. We volgen berichten vanuit de markt en leveranciers. Verder hou ik in de gaten welke ontwikkelingen er zijn rondom meet-, en communicatietechniek. Er komen steeds meer verschillende communicatiemiddelen. Aan mij de taak om daar de beste van de kiezen en ‘up and running’ te houden.

‘Nieuwe dingen in de praktijk brengen’
Pionieren vind ik het leukste. Nieuwe ontwikkelingen, producten in ons team voorstellen, klantvragen oppakken en daar de beste producten bij zoeken. Mijn werk is absoluut niet saai, laat mij alles maar lekker uitzoeken.

‘We zijn echt met duurzaamheid bezig’
Bij INNAX staat duurzaamheid echt voorop. Het is een platte organisatie en de organisatie geeft alle mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen. Er hangt een heerlijke en gezellige werksfeer. Samen realiseren we mooie projecten, waaronder Project Blauwwind. Daar ben ik echt trots op.

 

Collega van Ed worden?

Bekijk onze vacatures