In gesprek met Kashif Matsari

In deze editie, Kashif Matsari, voormalig adviseur bij INNAX Woningen.


Waarom de keuze voor INNAX?
Voordat ik bij INNAX werkte had ik meerdere sollicitaties lopen en heb daardoor diverse bedrijven met elkaar vergeleken. De allereerste indruk die ik van INNAX kreeg was al goed. Het contact en de manier hoe het sollicitatieproces ging verliep erg prettig. Het sociale aspect en de mogelijkheid om mezelf te ontwikkelen waren voor mij doorslaggevend om te kiezen voor INNAX.

‘Ik krijg de kans om mezelf te ontwikkelen.’
Toen ik net bij INNAX begon was het nog zoeken naar mijn ‘rol’. Door te vragen en betrokken te zijn bij diverse projecten heb ik veel ervaring opgedaan. Ik heb heel bewust beide facetten, als inspecteur energie en conditiemetingen, ervaren. Recentelijk heb ik de opleiding RVB Boei inspecteur/adviseur afgerond. Het is voor mij belangrijk om in mijn werk een groei door te maken. Inmiddels heb ik voor mezelf een richting kunnen bepalen en ben ik doorgegroeid als adviseur.

‘Het sociale aspect vind ik heel belangrijk.’
En dat komt onder andere terug bij de energie inspecties. Je komt dan bij mensen thuis. De bewoners wil ik dan een zo goed mogelijk gevoel geven van mijn bezoek. Ik probeer zoveel mogelijk uit te leggen en geef de bewoner de ruimte om vragen te stellen. Het sociale aspect vind ik heel belangrijk, zowel met bewoners, teamleden als opdrachtgevers. Waarbij de toon waarop je iets zegt en op welk moment al heel bepalend is in het contact. Ik trek duurzaamheid breder dan er alleen technisch naar te kijken. Efficiëntie van je contact is ook een onderdeel van duurzaamheid.

Welke aansluiting heb je met de missie van INNAX?
We geloven in een duurzame toekomst. Duurzaamheid is erg gaan leven sinds ik bij INNAX werk. Ik ben meer begaan met het concept verduurzamen en zeker bij gebouwen. Mijn bouwkundige achtergrond sluit daar volledig op aan. Voor bestaand vastgoed een toekomstbestendig verduurzamingsplan maken, die slag vind ik interessant.

Integraal verduurzamen
Het integrale aspect van al onze diensten speelt een rol bij verduurzamen. Het gaat niet alleen om verzamelen van energieprestatiedata (label) of een maatwerkadvies. Maar ook om een relatie te leggen met onderhoud, communicatie, de mogelijke maatregelen en het moment wanneer werkzaamheden worden uitgevoerd. Op die manier heb je het echt over verduurzamen.  

INNAX als werkgever
INNAX is een hele fijne, warme werkgever. Een werkgever die je aanspoort om het beste uit te jezelf te halen. Daarbij krijg je uiteraard handvatten mee. Vind je dat iets beter kan, laat maar zien. Wil je een opleiding, geef het aan. De diversiteit in mijn werkzaamheden en de vrijheid die ik krijg vind ik fijn. Daar presteer ik ook het beste bij.

Kernwoorden INNAX
Vrijheid, begaan en een sterke visie.

Wat is je boodschap aan een nieuwe collega
De verwachting die je van een werkgever hebt moet je eerst bij jezelf neerleggen. Je krijgt binnen INNAX veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Die twee dingen maken dat je de ruimte hebt om de weg in te slaan die je wilt. Die ruimte moet je wel zelf pakken. Hoe wil je je functie invullen?  

 

Ook bij INNAX werken?

Bekijk onze vacatures