In gesprek met Michael van Wijngaarde

In deze editie, Michael van Wijngaarde, Adviseur bij INNAX Woningen.


Om met de deur in huis te vallen: wat is een combikeuring?
Een combikeuring is een woninginspectie waarbij je data verzameld voor het opstellen van een energielabel. Daarnaast doe je ook een veiligheidskeuring: het keuren van gas, water en elektra. Verder komt daar nog het tekenen van plattegronden bij.

‘Mijn agenda kan morgen weer heel anders zijn’
Een combikeuring is een project apart. Je weet van tevoren niet hoe je agenda er overmorgen uitziet. Het kan maar zo weer anders zijn. Deze afwisseling vind ik het leukste, niet één dag is hetzelfde.

‘Ik hoef niet 5 dagen in de week op kantoor te zitten’
Ik heb een hele zelfstandige functie en ik werk vaak op locatie of vanuit huis. Voor de binding met INNAX en mijn collega’s probeer ik (als de coronamaatregelen het toelaten) wel naar kantoor te gaan. Vaak combineer ik dit met bijvoorbeeld een kwartaaloverleg.

‘Collega’s spelen belangrijke rol in mijn werk’
Mijn collega’s maken het werk zo leuk. Denk toch wel voor 60%. Omdat ik niet veel op kantoor ben, bel ik veel met mijn directe collega’s, soms gewoon om even kletsen.

Duurzaamheid in deze tijd steeds belangrijker
Ik merk dat duurzaamheid steeds belangrijker wordt. Het is mooi om te ervaren dat wat ik doe ook invloed heeft. De data van een energielabel zelf zegt in principe niet heel veel. Het gaat erom dat je er iets mee doet, advies geven om echt te verduurzamen.

Sinds drie jaar adviseur
Naast de combikeuringen zijn er andere werkzaamheden bijgekomen. Denk hierbij aan offertes maken, collega’s aansturen en vragen van klanten oppakken. Dus naast bewonerscontact ook steeds meer klantcontact.

‘We hebben inspecteurs nodig!’
Voor een nieuwe collega geldt dat hij of zij in een platte organisatie terecht komt. Waarbij niet veel drempels zijn en je iedereen kan benaderen. Je werkt heel zelfstandig en je werkweek is flexibel. Je hebt zelf de regie over je dag, ondanks vaste afspraken. Je dag is afwisselend en je ontmoet diverse mensen (bewoners) op een dag.

 

Collega van Michael worden?

Bekijk onze vacatures