In gesprek met Nico Koot

In deze editie, Nico Koot, Energiedeskundige bij INNAX Gebouwen.

Vacature In gesprek met Nico Koot | INNAX

Afstuderen bij INNAX
Ik heb AOT (HIT) gestudeerd, dat is de warme kant van werktuigbouwkunde. Vanuit school werd ik gekoppeld aan INNAX. Ik had twee afstudeeropdrachten. Eén daarvan was om een tool te ontwikkelen waarmee je in een vroeg stadium het energieverbruik van een pand kan voorspellen. De andere opdracht was om uit te zoeken of je de opwekking vanuit zonnepanelen kan opslaan, hoeveel ruimte dat kost en welke verschillende manieren er zijn.

Van student naar energiedeskundige
Tijdens mijn afstuderen heb ik veel geleerd bij INNAX. Ik heb fijne begeleiding ontvangen van het team. Er was een klik met de organisatie en ik ben vanuit mijn afstuderen blijven hangen bij INNAX. Ik ben gestart met een stage plus en langzaamaan richting de rol van EPA-adviseur en deskundige gegroeid.

‘Mijn werk is divers en niet eentonig’
Binnen mijn werk is het opstellen van energielabels voor gebouwen het vertrekpunt, vanuit daar volgt een duurzaamheidsadvies op maat. Mijn werkweek bestaat uit het oppakken van een aanvraag, het schrijven van offertes, klantgesprekken, inspecties en de uitwerking van data in rapportages. Juist die afwisseling is heel fijn, zo wordt het niet eentonig. Ook de samenwerking met zowel collega’s als opdrachtgevers is erg prettig.

Wat maakt INNAX een fijne werkgever?
De ruimte en vrijheid die je krijgt om te leren. Er is voor iedereen een opleidingsbudget, zodat je jezelf kunt blijven ontwikkelen. Ook kan je binnen INNAX doorgroeien als je die ambitie hebt. Daarnaast zijn we geen nummer, maar een persoon. Als je vragen hebt kan je bij je collega’s terecht, iedereen is vrij toegankelijk tot de directeur aan toe.

‘Mijn collega’s zijn heel belangrijk’
De sociale contacten met mijn collega’s zijn voor mij erg belangrijk. We trekken als één team op. We durven kritisch naar elkaar te zijn. Iedereen is behulpzaam om een collega op weg te helpen. We zijn niet elkaars concurrenten, maar leren van elkaar en weten elkaar aan te vullen. Ook de informele bijeenkomsten die INNAX organiseert dragen hieraan bij. Zoals onze lunchpresentaties, de weekstart, INNAX uitjes en we sluiten de week af met een gezamenlijke borrel.

 

Collega van Nico worden?

Bekijk onze vacatures