In gesprek met Renske Elzerman

In deze editie, Renske Elzerman, Software Developer bij INNAX.


‘Programmeren bij een bedrijf dat ertoe doet’
Vijf jaar geleden ben ik begonnen met programmeren. Eerst met GEO-ICT, zoals het maken van kaarten- en locatieweergave. Daarna bij een bedrijf dat data uit auto’s haalde. Ik wilde graag bij een bedrijf werken dat er toe doet. Waarom? Omdat de sfeer in bedrijven vaak goed is wanneer ze vanuit een missie iets willen bijdragen. Programmeren blijft hetzelfde werk, maar dan wel graag bij een organisatie die een duurzaam doel nastreeft. Daarnaast wilde ik graag werken in mijn woonplaats Tilburg, één van de locaties van INNAX.

Online solliciteren, werkt dat?
Mijn sollicitatiegesprek was online. Dat gaf me wel een fijn en veilig gevoel. Zelfs digitaal was het eigenlijk een gezellig en spontaan gesprek. Ik had meteen het gevoel dat er mensen werken waar ik goed mee zou kunnen samenwerken. Dat blijkt ook in de praktijk.

Hoe krijg je dan een connectie met een bedrijf?
We werken veel vanuit huis en veel andere IT-collega’s werken in het kantoor in Veenendaal. Maar je spreekt regelmatig met collega’s via bijvoorbeeld Teams. Daarnaast werken we een paar keer per week op kantoor. Met collega’s van de verschillende vestigingen willen we vaker in Veenendaal werken. Om zo de samenwerking te bevorderen en om alle tools effectiever aan elkaar te koppelen.

‘Inzicht in de energieprestaties van een gebouw’
Met onze dataoplossingen geven we optimaal inzicht in de energieprestaties van een gebouw. Hiermee kan je allerlei dingen berekenen. Hoe je als gebouweigenaar wilt verduurzamen. Onlangs hebben we de routekaart toegevoegd. Hiermee kun je een vastgoedportefeuille in een keer doorrekenen naar Paris Proof in 2050. De Paris Proof Monitor presenteert de route daarheen. We werken echt aan een mooi product. Elke drie weken hebben we een review en laten we zien wat we hebben gemaakt. De gebruikers zijn erg enthousiast, ze hebben er echt wat aan.

‘Via een backlog duidelijk wat ik ga doen’
We werken volgens de Scrum methode, een raamwerk voor softwareontwikkeling. De product owner zet het doel in een backlog, een lijst met items die uitgevoerd moeten worden. Dit is vanuit de business bepaald. Ik werk vooral aan de back-end, het programmeren. Hierbij hebben we veel contact met collega’s die de tooling gebruiken voor klanten.

Connectie met andere vestigingen?
Veel IT-collega’s werken in Veenendaal. Dus met het team willen we af en toe in Veenendaal werken. Zo ontstaat er meer samenwerking om alle tools aan elkaar te koppelen. Verder is het leuk om in een team te werken. Het is een prettig team, we zijn gelijkwaardig en hebben respect voor elkaar.

Saxofonist in de INNAX band
Ik ben jarenlang professioneel saxofonist geweest. Bij INNAX hebben we een muziekband, leuk om daar als saxofonist deel van uit te maken. Zo leer je op een andere manier collega’s kennen, ook collega’s waar je niet direct mee werkt.

INNAX in het algemeen?
Bij INNAX krijg je de ruimte om andere werkzaamheden op te pakken. Op kantoor is het gezellig, de sfeer is voor mij het belangrijkste. INNAX is een bedrijf dat sterk groeiende is, wat ook veel mogelijkheden biedt. Verder is er de ruimte om initiatief te tonen als je een idee hebt, bijvoorbeeld waardoor het softwareprogramma nog beter kan werken.

 

Collega van Renske worden?

Bekijk onze vacatures